Lamel- Parket of multi- plank: Wèl het aspect van echt hout maar niet de werking van de massieve vloer

Lamel-parket (foto)

Dè oplossing voor huizen met vloerverwarming!!

Lamelparket, ook wel bekend onder de naam “werkingsvrije” vloerdelen, zijn planken opgebouwd uit 3 lagen. De toplaag bestaat uit edelhout variërend in dikte van 2.5 tot 4 mm. De middenlaag bestaat meestal uit vuren strookjes, die haaks op de toplaag zijn gelijmd. De onderlaag is een contralaag, ook meestal van vurenhout, gelijmd in de lengterichting van de toplaag. Deze 3 lagen worden onder grote druk samengeperst tot één geheel. Het grote voordeel van deze lagenopbouw is dat de lamel planken nagenoeg niet meer werken, zodat deze uitstekend geschikt zijn om zwevend te leggen of rechtstreeks te verlijmen op betonnen ondergrond (deze moet dan wel egaal en stofvrij zijn). . Afwerking naar keuze met Hard- wax olie, lak of 2- componenten lak.

Multi – plank (breedtes van 9 cm t/m 24 cm) (foto)

Evenals de lamel- parket ideaal voor huizen met vloerverwarming!!

De multi- plank behoort, samen met de lamel- parket, tot de “werkingsvrije” vloerdelen. De multi- plank is een solide constructie van Berken watervaste multi- plex en een massief houten toplaag van 2.5 tot 6 mm. De samenstelling van deze vloer staat garant voor duurzaamheid en kwaliteit. Voor vloerverwarming adviseren om de toplaag en samengestelde laag niet dikker dan 15 mm totaal te laten zijn i.v.m. rendementsverlies voor de vloerverwarming.

Nawerking van het hout is nagenoeg uitgesloten.

De multi – plank kan evenals de lamel- parket geplaatst worden in kelderverdiepingen en in huizen met vloerverwarming.

Ook de multi- plank is uitstekend geschikt om zwevend te leggen of rechtstreeks te verlijmen op betonnen ondergrond (deze moet dan wel egaal en stofvrij zijn).
Afwerking naar keuze met Hard- wax olie, lak of 2- componenten lak.

Quote:

Indien u lamel- parket, multi- plank of traditionele parket op vloerverwarming wenst te plaatsen of laten plaatsen zijn hier wel “regeltjes”aan verbonden. Informatie krijgt u vanzelfsprekend in de showroom mee in de vorm van “wat te doen bij parket en vloerverwarming”.

Korte hout- informatie: Lang niet alle houtsoorten zijn geschikt voor op vloerverwarming.Soorten met een grote werking of gevoelig voor temperatuur- en vochtschommelingen zijn daarom niet geschikt. De soorten die het minst vochtgevoelig zijn, zijn het meest geschikt voor vloerverwarming. Bijv. : Eiken, Merbau, Afzelia, Afrormosia, Panga Panga, Padoek, Wengé, Walnoten, Teak, Bamboe en Kambala. Niet aan te raden in combinatie met vloerverwarming: Beuken, Eucalyptus, Jatoba, Guatambu, Essen, Vuren, Berken, Grenen, Robijn en Maple.